اعتراض شدید علامه مصباح یزدی به سیما

علامه مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره) که چندی پیش در  حاشیه یک مصاحبه از یامین پور مجری سابق برنامه "دیروز، امروز،فردا" در قالب سئوالی انتقادی و اعتراضی پرسیده بود: "پس چرا برنامه تعطیل شد؟!"، و با جواب ساده " چه عرض کنم!" یامین پور مواجه شده بود، اینبار خود پا به میدان گذاشت و مسئولین صدا و سیما را مورد انتقاد شدید قرار داد.

به گزارش سرویس سیاسی بی باک، آنروز یامین پور حیا کرد و خطاب به حضرت علامه مصباح نگفت که علت تعطیلی برنامه "دیروز امروز فردا" و آغاز مجدد آن با سبک و اجرایی که نشان از " دیروز، دیروز و باز هم دیروز" دارد، درست از همان علتی نشئات می گیرد که  مسئولین صدا و سیما از ترس آنها و ایادی داخلیشان در رسانه ملی، سخنرانی های مطهری زمان را یا پخش نمی کنند یا اگر هم از دستشان در رود  و  از ترس اعتراضات مردمی  مجبور به پخش شوند، در ساعاتی قرار می دهند که پیک خواب مردم است!

امّا امروز مطهری زمان در سخنانی آتشین در هشداری به مسئولین صدا و سیما گفت: اگر انحرافی در دین‌داری مردم پدید آید بزرگ‌ترین گناه را مسوولان صدا و سیما مرتکب شده‌اند که جلوی انحراف را نگرفته و دین را به مردم معرفی نکرده‌اند.

علامه مصباح یزدی مصباح‌یزدی، صبح امروز در همایش دین و رسانه اظهار داشت: وظیفه امروز ما این است که خودمان دین را بشناسیم و مردم را به سمت این‌که خواهان اسلام و اجرای احکام آن شوند سوق دهیم و صدا و سیما سنگین‌ترین مسوولیت را در این زمینه برعهده دارد.

مصباح‌یزدی تصریح کرد: رسانه‌ها در این زمینه بالاترین نقش را دارند تا خط امام را که همان خط اسلام است تبیین کنند و با رعایت اصول روان‌شناسی مردم را به این سمت سوق دهند که خواهان اسلام و اجرای احکام آن باشند و سنگین‌ترین مسوولیت بر عهده صدا و سیما است.

وی در بخش ابتدایی سخنانش با بیان این‌که دین تعاریف متعددی دارد، عنوان کرد: در یکی از این تعاریف، دین اموری است که رابطه انسان را با خدا تنظیم می‌کند که شامل اموری همانند نماز و روزه و عزاداری و سینه زنی می‌شود.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره) ادامه داد: اگر دین را به این معنا بگیریم ارتباطش با رسانه بسیار محدود است و در همین مسائل خلاصه می‌شود اما دین تعبیر دیگری هم دارد که با قرآن و روایات سازگارتر است.

وی بیان کرد: تعریف دیگر دین از بینش و باورهای انسان شروع می‌شود و تمامی ابعاد زندگی اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و ... را در بر می‌گیرد؛ هر چیزی از این دیدگاه مطالعه شود دینی است.

علامه مصباح‌یزدی با بیان این‌که فرهنگ سکولار غربی، دین را اموری سلیقه‌ای و شخصی می‌داند، عنوان کرد: اسلام و قرآن این دیدگاه را قبول ندارند، طبق نظر اسلام ریشه‌های دین اصول دین هستند آن هم نه با تفسیر عامیانه‌ای که ما از اصول دین یاد گرفته‌ایم.

وی با اشاره به دو نگرش دو قطبی درباره انسان در جهان که یکی از نگاه ماتریالیستی و دیگری از نگاه قرآنی به او می‌نگرد، اظهار کرد: در نگاه غربی، انسان موجودی است که از اسپرم به وجود آمده و طی 90 سال یا کمتر و بیشتر قرار است در این دنیا باشد و بعد هم نابود می‌شود در حالی که از نگاه اسلام و قرآن انسان هرگز نمی‌میرد و زندگی او بی نهایت است و هیچگاه نابود نمی‌شود و تنها لباس عوض می‌کند.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی(ره) تأکید کرد: در دیدگاه ماتریالیستی که تنها راه شناخت را حس می‌داند نمی‌توان معاد و خدا را اثبات کرد اما در نگاه اسلامی، علاوه بر حس، عقل و وحی نیز به‌عنوان راه شناخت مطرح هستند و وحی هم غیرقابل تردید است.

وی با بیان این‌که هنوز مکاتب بشری نتوانسته‌اند به خوب و بد پاسخ یقینی بدهند، تصریح کرد: بسیاری از مکاتب بشری خوب و بد را تابع قرارداد می‌دانند و برایشان پسند جامعه و مردم مطرح است اما از دیدگاه دینداران تمامی افعال اختیاری انسان هم تابع دین است.

علامه مصباح‌یزدی، بیان کرد: مردم ایران ثابت کرده‌اند به نماز و روزه و دعای سحر و .. علاقه زیادی دارند، اگر در دینداری مردم به همین حد اکتفا کنیم تولید چند برنامه برای جلب رضایت آن‌ها کافی است، اما اگر دین را به معنای دیگرش تعریف کنیم در اینجا دیگر تنها رضایت مردم در کار نیست بلکه خدا و قیامت در کار است و مسوولان فرهنگی ابتدا باید جواب خدا را بدهند و باید کاری کنند که مردم علاوه بر شادی دنیوی شادی ابدی داشته باشند.

ایشان عنوان کردند: اگر با تعریف اول از دین سر و کار داشته باشیم می‌گوئیم فعال برای دنیا برنامه می‌سازیم اگر قیامتی هم بود چون فردا شود فکر فردا کنیم، اما دین می‌گوید انسان باید در همین عمر کوتاه سرنوشت بی‌نهایت خود را رقم بزند، آن روز دیگر روز عمل نیست بلکه روز حساب است.

وی افزود: براساس این نگاه دیگر مسوولان صدا و سیما تنها در برابر مجلس و دولت و مردم مسوول نیستند بلکه قبل از همه در مقابل خدا مسوولیت دارند و برنامه‌هایشان نباید به زندگی دنیا معطوف باشد.

علامه مصباح‌یزدی، با بیان این‌که برخی شادی دنیا را با شادی آخرت قابل جمع نمی‌دانند، تأکید کرد: البته اسلام به گونه‌ای است که می‌توان شادی دنیا را با آخرت جمع کرد، هم می‌توان در این دنیا رفاه عالی داشت و در عین حال به سعادت آخرت هم لطمه‌ای نخورد.

وی گفت: برای سنجش نسبت دین و رسانه ابتدا باید ببینیم مراد از دین کدام دین است و بعد از رابطه میان این دو سخن بگوئیم.

این استاد حوزه علمیه در پایان تأکید کرد: اگر مراد از دین تعریف دوم است وظیفه رسانه‌ها به‌ویژه صدا و سیما در این زمینه بسیار سنگین است و اگر انحرافی در دین مردم پدید آید مسوولان این رسانه مرتکب بزرگ‌ترین گناه شده‌اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد